Nagyvilág

Egy szerencsés 450 milliárd forintot nyert a lottón Amerikában

Valaki eléggé boldog lehet most Amerikában, ugyanis egyetlen telitalálatos szelvény volt a Mega Millions lottón, a nyeremény pedig új rekord: 1,6 milliárd dollár (csaknem 450 milliárd forint). A nyertes számsor az 5, 28, 62, 65 és 70 volt – írja az NBC News.

A lottónyertesnek azt javasolták, keressen egy ügyvédet, egy könyvelőt és egy pszichológust is, akik segítenek neki meghozni a döntést arra nézve, mit kezdjen ennyi pénzzel.

Ahogy korábban megírtuk, az egyszemélyes főnyeremény rekordját eddig egy 54 éves családanya tartotta, aki 2017 augusztusában 758,7 millió dollárt nyert a Powerball lottón. Mivel az azonnali felvétel mellett döntött, 480,5 millió dollár illette meg, és az adók levonása után végül 336 millió dollárt kapott kézhez.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón július 24. óta halmozódik a főnyeremény összege. A győztes lottózó a teljes összeget csak akkor kapja meg, ha hajlandó részletekben, 29 éven át felvenni. Azonnali felvétel esetén 513 millió illetné meg, és ennek is csaknem a fele is elmenne adókra.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik