Nagyvilág

Két éven át tökrészegnek érezte magát egy fiatal nő, a ritka betegsége miatt

Egész életében sokat betegeskedett a 24 éves Jodie Baitson-Horrocks, de az állapota két évvel ezelőtt fordult igazán rosszra. A bajok valódi okára pedig csak idén ősszel jöttek rá az orvosok – írja a Metro.

Gyakori fejfájásai miatt Jodie évek óta járta az orvosokat, sokféle gyógymódot, kezelést kipróbált, de eredménytelenül. Már kezdte feladni a kilátástalan küzdelmet, és belenyugodni, hogy soha sem lesz teljesen egészséges, amikor kellemetlen, de egyébként elviselhető állapota hirtelen tarthatatlanná romlott.

fotó: SWNS

A fiatal nőnek állandóan fájt a feje, folyamatosan szédelgett, és úgy érezte magát, mintha be lenne rúgva. Paula Horrocks, a lány anyja azt mondja, Jodie élete kész rémálommá vált. Végül kiderült, hogy a lány egy ritka betegségben, Arnold-Chiari szindrómában szenved. Leegyszerűsítve: az agya alsó része folyamatosan csúszik bele a gerinccsatornájába.

Fotó: SWNS

A lánynál születésétől fogva fennállt a rendellenesség, de az orvosok éveken át migrénnel kezelték. Végül szeptemberben, egy MRI és egy CT derített fényt az igazságra. Jodie nyolcórás műtéten esett át, melynek során eltávolították a koponyája egy darabját. A lány aztán hetekig kórházban feküdt, mert a beavatkozás szövődményeként agyhártyagyulladást kapott.

A fiatal lány jelenleg már otthon lábadozik. A lány egyik barátja egy internetes adománygyűjtő oldalon indított kampányt, hogy segíthesse a családot Jodie ápolásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik