Nagyvilág

Tilos az „illiberális diktátorok” ellen tüntetni

Betiltották az Orbán-Erdogan találkozó elleni DK-tüntetést.

A DK az új gyülekezési törvénynek megfelelően jó előre bejelentette a rendőrségen, hogy tüntetni fog Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója ellen.

Molnár Csaba alelnök tudatta, azért az Akadémia elé szervezték az illiberális diktátortalálkozó ellen tiltakozást, mert információik szerint a kormány a függetlenségét frissen elveszteni látszó MTA-ra is szervezett a török elnökkel egy látogatást.

A rendőrség betiltotta a tüntetést. Az új gyülekezési törvényre hivatkozva azért, mert

nemzetközileg védett személy érkezik.

A DK felháborítónak és szimbolikus értékűnek tartja, hogy az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalmáért korlátozza az európai magyarok jogait.

Orbán megmutatja a példaképének, hogy ő is semmibe veszi állampolgárai jogait. A DK szerint az európai magyarokat nem lehet elhallgattatni!

Molnár azt ígérte, ha a gyülekezésüket korlátozzák, akkor máshogy fogják a két diktátor tudtára adni, hogy ellenséges területen, az Európai Unióban vannak.

(Kiemelt kép: Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök (b) és Orbán Viktor kormányfő (j) sajtótájékoztatójuk előtt a Parlament Delegációs termében, 2013. február 5-én. MTI Fotó: Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik