Nagyvilág

Kivágta a biztosítékot az ausztrál képviselő 600 ezres internet-számlája

A pénzügyminiszter-helyettes azzal védekezett, hogy vidéki otthonában még nincs vezetékes kapcsolat.

Kihúzta a gyufát az ausztráloknál Stuart Robert pénzügyminiszter-helyettes azzal, hogy kiderült: havonta csaknem 600 ezer forintnyi internet-számláját állják az adófizetők.

Robert arra hivatkozott, hogy vidéki otthonában nem érhető el vezetékes szélessávú internet, így 4G mobilelőfizetése van, és 50 GB adathasználat felett forgalmi díjat kell fizetnie. A számlát az ausztrál parlamentnek nyújtja be, 2016 óta havonként több mint ezer dollárba került, hogy a politikus otthon internetezhessen, de Robert elismerte, hogy májusban a 300 GB-ot is túllépte, ezért több mint kétezer dollárt kellett kifizetni.

Az ügyről beszámoló Guardian megjegyzi, hogy Ausztráliában 70 dollárért 250 GB-os, 90 dollárért pedig korlátlan mobilinternet-csomagra is elő lehet fizetni, furcsa, hogy ezt épp a pénzügyminiszter-helyettes nem tudta, akinek informatikai diplomája van, és dolgozott is ezen a területen.

Scott Morrison miniszterelnök jelentést kért Roberttől, szerinte a politikus internet-számlája mindenképpen magyarázatra szorul. Az érintett azt ígéri, vissza fogja fizetni a pénzt, ami valóban magasabb annál, mint amit a közvélemény elfogadhatónak tart. Egyben magyarázkodásba is fogott, azt mondta, rövidesen otthonában is elérhető lesz vezetékes szolgáltatás, és akkor nála is annyiba kerül majd az adófizetők által finanszírozott internet-kapcsolat, mint a többi képviselőnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik