Nagyvilág

Lezuhant egy magyar artistanő egy osztrák cirkuszban

A légtornász hét métert zuhant a trapézról, jelenleg mesterséges kómában tartják.

A mélybe zuhant és életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 27 éves magyar artistanő a Zirkus des Grauens osztrák cirkusz szombati felsőpulyai (Oberpullendorf) előadásán. A baleset hírét megerősítve Markus Reinhard cirkuszigazgató azt mondta az APA osztrák hírügynökségnek, hogy a légtornász hét métert zuhant a trapézról.

Valóban életveszélyes sérüléseket szenvedett, de már nincs életveszélyben, a kismartoni kórházban jelenleg mesterséges kómában tartják. Még nem tudni, sérülései maradandóak-e.

A nő a budapesti artistaiskolában tanult, tavaly óta van a társulatnál. Tapasztalt, és még soha nem bizonytalankodott. Zárómutatványa végén zuhant a mélybe – mondta az igazgató, aki szerint nem tudni, hogyan történhetett a baleset.

A baleset után a felsőőri előadást megszakították, de a Horrorshow hétvégi bécsújhelyi előadásait megtartják. A horrorcirkusz áprilisi esseni (Németország) vendégszereplésekor hasonló incidens történt, akkor hat métert zuhant egy artistanő, aki könnyebb zúzódásokkal megúszta a balesetet. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik