Nagyvilág

Ítéletidő Németországban – egy halott és káosz

Heves vihar csapott le Németország déli és nyugati területeire.

A hatóságok vasárnap este 19 óra után adtak ki figyelmeztetést, egyben felhívták a világ legnagyobb sörfesztiválja, a müncheni Oktoberfest résztvevői figyelmét a rendkívül erős széllökésekre. A vihar sok fát az utakra, sínekre döntött, megrongálódtak az elektromos vezetékek, háztartások tízezrei maradtak áram nélkül.

Számos, a szomszédos országokba induló vonatjáratot töröltek. A frankfurti nemzetközi repülőtéren több tucatnyi járatot töröltek, de már az is gondot okozott az utasoknak, hogy eljussanak a légikikötőbe. A hatóságok közölték, a lezuhant fák és a heves eső miatt veszélyes közlekedni.

Számos épületnek megrongálódott a teteje. Eddig egy ember haláláról tudnak a hatóságok. Egy 78 éves nő egy kempingben halt meg a dél-németországi Bambergben, amikor rádőlt egy fa. Egy négyéves gyerek súlyosan megsérült a dél-németországi Epfenbachban, ahol fa zuhant az autóra, amelyben családjával utazott. A gyereket helikopterrel vitték kórházba. A család három másik tagja sértetlen maradt. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik