Nagyvilág

Másfél hónapig sodródott az óceánon egy indonéz fiú

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 09. 24. 07:14

49 napot töltött a nyílt vízen az az indonéz fiatal, akit elsodort az óceán. A Szulavézin élő 19 éves Aldi Novel Adilang úgynevezett lámpaőrzőként dolgozik, vagyis az a feladata, hogy a halászkunyhóként is funkcionáló halcsapdák lámpáit meggyújtsa, hogy azzal odavonzza halakat. Adilang a kunyhóban lakik és hetente érkezik valaki a halászati cégtől, hogy elszállítsa a kihalászott halakat, illetve élelmet, vizet és üzemanyagot vigyen neki.

Adilang kunyhóját a parttól 125 km-re rögzítették az óceánfenékhez, ám július közepén olyan erős szelek fújtak, hogy elszakadtak a kötelek és a kunyhó a fiúval együtt sodródni kezdett a vízen. Adilangnak csak néhány napra elegendő élelmiszere és vize volt, így a tengerből kifogott halat evet, amelyet a kunyhót felépítő fadarabokból rakott tűzön sütött meg, és a pólóján keresztül ivott tengervizet, hogy valamelyest megpróbálja kiszűrni belőle a sót.

Legalább tíz hajó haladt el a fiatal fiú mellett, mire egy panamai felségjelzésű hajó, az MV Arpeggio végre felvette, miután Adilang vészjelzést adott le rádión keresztül. A tinédzser egyszer eljátszott az öngyilkosság gondolatával és azt tervezte, hogy a vízbe veti magát, de eszébe jutott a szülei tanácsa, hogy baj esetén imádkozzon, így inkább elkezdte olvasni a kunyhóban található Bibliát.

A megtalálása után Adilangot Japánba szállították és szeptember elején repült haza, a hírek szerint jól van.

KJRI OSAKA BANTU KEPULANGAN ALDI YANG HANYUT DI PERAIRAN GUAMSdr. Aldi Novel Adilang (19 thn), penjaga lampu di…

Közzétette: Indonesian Consulate General Osaka – 在大阪インドネシア共和国総領事館 – 2018. szeptember 13., csütörtök

(Guardian)

Kiemelt kép: Europress/Patrick Lefevre/BELGA MAG/BELGA 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.