Nagyvilág

Bahreinben a legjobb élni külföldiként

Az InterNations nevű, kivándorlókat összegyűjtő hálózat felmérést készített arról, hogy melyik országban a legjobb külföldiként élni. Ehhez több mint 18 ezer emberrel készítettek interjút, akik a világ 68 országában élnek.

A lista élén Bahrein végzett, a válaszadók 81 százaléka szerint könnyű hozzászokni a helyi kultúrához és jók a munkafeltételek. Az azonban hátrányt jelent, hogy nem olcsó az oktatás.

A második helyen Tajvan szerepel, főleg a magas szintű, de megfizethető egészségügyi ellátás, illetve a biztonság miatt. Könnyen lehet barátokat is szerezni, a helyi nyelv, a kínai megtanulása viszont nehézséget okoz.

A harmadik helyre Ecuador futott be, ahol nem csak jól lehet barátkozni, de magas életszínvonalon tudnak élni a külföldiek.

Az európai országok közül a legjobb helyet Portugália szerezte meg (6.) az éghajlat és a könnyű letelepedés miatt, illetve jó légkörben lehet nevelni a gyerekeket is. A munkalehetőségek azonban nem túl jók.

A listán olyan egzotikusabb célpontok is szerepelnek, mint Vietnam és Uganda, Magyarország azonban nem került fel a harmincas listára.

Kiemelt kép: Europress/MOHAMMED AL-SHAIKH/AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik