Nagyvilág

Kim Dzsong Un a dél-koreai elnökkel felvonózgatott

Kim Dzsong Un a dél-koreai elnökkel felvonózgatott

Háromnapos csúcstalálkozót tartanak a két Korea vezetői. . A kétoldalú találkozó középpontjában az észak-koreai atomfegyverprogram leállítása és a fegyverszünettel véget ért 1950-53-as koreai háború békemegállapodással történő lezárása szerepel.

A találkozón nemcsak a két vezető, Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor és Munk Dzse In dél-koreai elnök vesz részt, hanem feleségeik is. Ráadásul Phenjanba, Észak-Korea fővárosában tartanak programokkal teli kézfogót. Az egyik program a közös felvonózás volt:

Phenjan, 2018. szeptember 20.
Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ (b2) és felesége, Ri Szol Dzsu (b), valamint Mun Dzse In dél-koreai elnök (j) és felesége, Kim Dzsung Szuk egy felvonófülkében az észak-koreai Pektu-hegynél 2018. szeptember 20-án, a kettészakadt ország vezetőinek háromnapos csúcstalálkozója idején. A kétoldalú találkozó középpontjában az észak-koreai atomfegyverprogram leállítása és a fegyverszünettel véget ért 1950-53-as koreai háború békemegállapodással történő lezárása szerepel. (MTI/EPA/Phenjani sajtóiroda/pool)

 

(MTI/EPA/Phenjani sajtóiroda/pool)

 

Phenjan, 2018. szeptember 20.
Mun Dzse In dél-koreai elnök (b) és Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ a háromnapos csúcstalálkozójuk alkalmából tartott ünnepségen a phenjani Május Elseje Stadionban 2018. szeptember 19-én. A kétoldalú találkozó középpontjában az észak-koreai atomfegyverprogram leállítása és a fegyverszünettel véget ért 1950-53-as koreai háború békemegállapodással történõ lezárása szerepel. (MTI/EPA/Phenjani sajtóiroda/pool)

 

(MTI/EPA/Phenjani sajtóiroda/pool)
Olvasói sztorik