Nagyvilág

Változott a Pussy Riot megmérgezett tagjának állapota

Jobban van Pjotr Verzilov, a Pussy Riot nevű orosz punk együttes tagja, akit a hét közepén vélhetően megmérgeztek. A 30 éves férfi hirtelen vesztette el a látását és hallását, továbbá járni sem tudott, mielőtt egy berlini kórházba került.

A férfi akkor vált ismertté, amikor az oroszországi labdarúgó világbajnokság moszkvai döntőjén több más Pussy Riot taggal berohant a pályára, és e miatt pár perce fel kellett függeszteni a játékot.

Jobban van, minden rendben lesz

– ezt mondta újságíróknak Veronyika Nyikulsina, a Pussy Riot másik tagja, aki július közepén ugyancsak részt vett a vb-döntő megzavarásában.

Reuters cikke szerint az együttes másik tagja, aki egyben Verzilov felesége, Nagyezsda Tolokonnyikova szerint Verzilovot szándékosan mérgezték meg, s az akció célja az volt, hogy megfélemlítsék, vagy megöljék őt. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a férfi rosszullétét.

A Pussy Riot alakulat 2012-ben szerzett ismertséget, amikor a banda több tagja megszállta a legnagyobb moszkvai székesegyház oltárját, s előadtak egy Putyin-ellenes dalt. Akkor a zenekar két tagját hosszú börtönbüntetésre ítélték.

Kiemelt kép: (MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik