Nagyvilág

Érdekes módszert találtak, hogy elkerüljék a katonai szolgálatot

A dél-koreai főiskolások különböző tippeket osztottak meg egymással, hogy elkerüljék a kötelező katonai szolgálatot. Néhány fiatal a magas kalóriatartalmú fehérjeturmixra és az elhízásra, míg mások az őrültség tettetésére esküdtek.

Egy szöuli főiskola 12 korábbi hallgatója különböző módszerekkel, például napi ötszöri pizza- és hamburgerfogyasztással akarta elkerülni a katonai szolgálatot – írja a Sky News. A fiatalok egy csetcsoportban osztották meg egymással tömegnövelő stratégiáikat.

Dél-Koreában minden fizikailag alkalmas férfinek 28 éves kora előtt 2 év katonai szolgálatot kell teljesítenie. A felvétel előtt a jelöltek egy állóképességi vizsgálaton vesznek részt.

A hadsereg most azzal vádolja a korábbi főiskolásokat, hogy szándékosan el akartak hízni, hogy megbukjanak a felvételi eljáráson. A csoportból néhányan ugyanakkor nem fizikailag, hanem mentálisan akartak alkalmatlannak tűnni: ők őrültnek tettették magukat.

A fiatal férfiak komolyan vették küldetésüket: egyikőjük 6 hónap alatt 30 kilót hízott.

A csoport tagjai egyébként mind ugyanazon a szöuli zenei főiskolán végeztek, ahol éneklést tanultak. Abban bíztak, hogy olyan alternatív programot teljesíthetnek majd, amelyben könnyebb katonai feladatokat kapnak, és még énekelhetnek is. A fiatalok közül kettő már teljesítette is az alternatív szolgálatot, négyen pedig jelenleg egy közösségi központban dolgoznak.

Amennyiben bűnösnek találják őket, mindannyiuknak el kell végezniük a teljes 2 éves programot.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik