Nagyvilág

Kismajmok intézték el a betépett állatkerti tolvajt

A kistestű majmok nagyon aranyosnak tűnnek, ám ez csak megtévesztés. Valójában nagyon veszélyes állatok, hiszen birtokában vannak minden képességnek, amivel túlélhetnek a kegyetlen vadonban. Ezt nem gondolta végig az újzélandi John Casford, amikor kitalálta, hogy lop egy mókusmajmot a barátnőjének a wellingtoni állatkertből.

Az ötlet hirtelen jött, Casford épp az állatkert környékén sétált, amikor észrevett egy nyitva felejtett kaput a mókusmajmok kifutója mellett. A 23 éves férfi később beismerte, emberes mennyiségű marihuána elszívása után volt éppen, ezért juthatott eszébe, hogy hazavisz egy majmot. Csak két lakatot kellett feltörnie, és máris az állatok területén volt – írja a Vice.

Casford a többire nem emlékszik. Az biztos, hogy a mókusmajmok nem örültek a hívatlan vendégnek. A fiatal férfi két törött foggal, kificamodott bokával, törött lábbal, és hátán számtalan véraláfutással vánszorgott ki a kifutóról. Casford azt mondta gondozóknak, hogy csak a külső védőkorlátot akarta átugrani, aközben sérült meg. Ők azonban nem hittek neki, rendőrt hívtak.

Később nem csak a majomlopási kísérlet részleteire derült fény, de arra is, hogy Casfordot, néhány korábbi incidens, leginkább részeg verekedések miatt amúgy is kereste a hatóság. A férfit két év hét hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A Casfordot elintéző mókusmajmok átlag 35 cm magasságig nőnek, a súlyuk pedig nem haladja meg az 1100 grammot. Viszont az emberszabásúak közül, övék a legnagyobb testtömeghez viszonyított agyméret.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Wikipédia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik