Nagyvilág

Brutálisan gyilkolta meg barátnőjét a drogfüggő milliárdos

Húsz év börtönbüntetést kapott Dél-Afrikában a 44 éves Diego Novella, aki 2015 júliusában, egy durva drogkoktél elfogyasztása után, brutálisan meggyilkolta barátnőjét, a 39 éves Gabriella Albant, egy hotelszobában – írja a The Sun.

Gabriella vérbefagyott, meggyalázott holttestére az óceánparti luxusszálloda alkalmazottai akadtak rá. A nőt a gyilkosa összeverte, megfojtotta, a halála után csokoládét tömött a szájába, az arcára ürítette a székletét, majd a spanyol „cerote” (magyarul: szar) szót írta a testére. A halottkém szerint a nőnek lassú, és fájdalmas halála volt. A nő vérében nem találták nyomát kábítószernek.

Egy szemtanú elmondta, hogy a gyilkosság utáni órákban Diego Novella a hotel halljában léggitározott, azt énekelte: „meghalt a kedves hölgyem”, majd kiment, és belesétált az óceánba.

A férfi később elismerte az emberölést, de azt mondta egy kannabiszból, kannabiszolajból, és receptre kapható opiátokból álló drogkoktél miatt nem volt beszámítható állapotban. Azt állította, durva hallucinációi voltak, a barátnőjét démonnak nézte, akivel meg kellett küzdenie, nehogy elpusztítsa a világot.

Gabriella Alban, fotó: MEGA/Northfoto

Gabriella Alban egy dúsgazdag, Beverly Hills-i étteremlánc-tulajdonos egyetlen gyermeke volt. Novellával még egyetemista korukban ismerkedtek meg Kaliforniában. Néhány hétig randizgattak, de a lány szakított férfivel, mert annak már akkor gondjai voltak a kábítószerekkel.

A nő később saját marketingcéget alapított, majd 2003-ban hozzáment egy neves gyermekorvoshoz, akitől nyolc év házasság után vált el. Két évvel később talált rá újra Diego Novellára az interneten. A férfi meggyőzte a nőt, hogy találkozzanak. Ehhez Gabriellának kellett utaznia, mert a férfinek még folyamatban volt néhány kábítószeres ügye az Egyesült Államokban.

Diego Novella az egyik leggazdagabb guatemalai családba sarja. Felmenői megszállott katolikusok, az Opus Dei nevű vatikáni szervezet tagjai. Diego a család lázadó fekete báránya, ezért tetováltatta például a nyakára a 13-as számot. Az egész eddigi életét utazgatással, drogozással, ivással, és bulizással töltötte.

A férfi 2015-ben elhatározta, hogy leáll a drogokkal. Azért utazott Dél-Afrikába, mert ott legális az a terápia, melynek során egy ibogain nevű gyógynövényből kinyert, erősen hallucinogén gyógyszerrel kezelik a függőséget. Nem sokkal később Gabriellát is meggyőzte arról, hogy utazzon utána, mert a nő Lyme-kórjára is léteznek ott eredményes kezelések.

A durva emberölési ügy tárgyalása 132 napon át tartott. Gabriella Alban szülei végig ott ültek a tárgyalóteremben. Az ítélethirdetés után, a nő 70 éves apja azt nyilatkozta, nagyon reméli, hogy a lánya gyilkosa nem kerül szabadlábra, amíg ő életben van.

(Kiemelt képünkön Diego Novella és Gabriella Alban, fotó: MEGA/Northfoto)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik