Nagyvilág

Egy egész család a metró alá zuhant Londonban – túlélték

Csodával határos módon nem esett bajuk. Pont úgy úszták meg, ahogy gondolnánk.

A londoni Baker Street metrómegállójában a sínekre zuhant egy anya kisgyerekével. Babakocsiban tolta a kicsit, és egy feje fölötti kiírást olvasott, amikor a babakocsi kereke lecsúszott a vágány pereméről. Mindketten a sínekre estek, a férj pedig önszántából ugrott le, hogy megpróbáljon segíteni családján. Ekkor már közeledett a metró.

Szerencsére azonban a családnak sikerült lebuknia egy mélyedésbe, így a szerelvény átment felettük anélkül, hogy megsérültek volna. A metró vezetőjét az állomáson várakozók figyelmeztették a történtekre, így fékezni tudott, de az első kocsi így is átment a család fölött. Ugyanakkor rögtön áramtalanítottak mindent, így komoly baj nem történt, és a család a brit közlekedésrendészet segítségével ki tudott mászni a szerelvény alól, később a biztonság kedvéért azért kórházba vitték őket. Az állomást a baleset történte, este 10:15 után azonnal lezárták, ám 11 körül már meg is nyitották újra.

A Transport for London (TfL) megvizsgálva a biztonsági kamera felvételeit, arra jutott, hogy véletlen baleset történt, ám felhívták a figyelmet, hogy az eset is bizonyítja, mennyire fontos, hogy az utasok a biztonsági sávon kívül maradjanak.

via Guardian

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik