Nagyvilág

Putyint méltató heti magazinműsort indított az orosz állami tévé

Külön magazinműsort indítottak Vlagyimir Putyin orosz elnök tiszteletére az orosz állami televízióban – írja a Telegraph.

A hetente jelentkező egyórás propagandaműsor a Moszkva. Kreml. Putyin. címet viseli, a műsorvezető pedig Vlagyimir Szolovjev, aki több könyvet és dokumentumfilmet is készített Putyinról. A magazint éppen azután indították, hogy Putyin népszerűségét alaposan megtépázta egy tervezett nyugdíjreform, amely miatt aztán az elnöknek visszakoznia kellett.

Ami még Putyint is megrémíti: az orosz nők dühe és a nyugdíj
Engednie kellett, miután régen látott felháborodás jelent meg a társadalomban.

Az első, szeptember 2-ai adásban többek között arról mutattak be videófelvételeket, hogy Putyin Szibériában túrázott, hogy iskolás gyerekekkel találkozott, illetve arról, hogy megemlékezett egy múlt héten meghalt orosz énekesről.

A műsorban megszólalt a Kreml szóvivője is, aki azt mondta:

Putyin nem csak a gyerekeket szereti, hanem mindenkit. Ő egy nagyon emberi ember.

A szóvivő szavaiban visszacseng az a kifejezés, amelyet annak idején Vlagyimir Iljics Leninre használtak, mint a „legemberibb emberre”.

A magazinműsorból az is kiderült, hogy Putyin az elmúlt hetekben több mint 8000 km-t utazott Oroszországon belül, és feltették azt a kérdést, hogy ezt hogyan lehet ilyen jól bírni.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/Sputnik/Alexey NIKOLSKY

Ajánlott videó

Olvasói sztorik