Nagyvilág

Elpusztult a hőségben a kocsiban hagyott rendőrkutya

Öt nap fizetés nélküli felfüggesztést kapott az a rendőr, aki a szolgálati kocsijában hagyta a rendőrkutyáját hat órán keresztül, ami a nagy hőség miatt elpusztult.  Pert azonban nem indítanak David Hurt ellen, nyilatkozta Columbia rendőrkapitánya, Skip Holbrook.

Hurt kocsijában működött a légkondi, de valamiért kikapcsolta, csak az ablakokat húzta valamennyire le még július 26-án. Még pisilni se engedte ki a a Labrador keverék ebet, Turbót.

Nem adott rá semmilyen logikus magyarázatot

– nyilatkozta sajtótájékoztatóján Holbrook, majd hozzátette, hogy

Egy hiba volt, ami örökre a szívében marad [Hurtnek].

A rendőrfőnök az eset után belső vizsgálatot rendelt el, amely során kiderült, hogy nem lehet vádat emelni a beosztottja ellen, ki rúgni se rúgta ki, mert azonnal felelősséget vállalt tettéért Hurt. Viszont kirakták a robbanóanyagokkal foglalkozó osztagból, és rendőrkutyát sem kezelhet ezek után.

Hurt lőgyakorlaton volt, míg a kutyát a kocsiban hagyta, ahogy más rendőrök is, akik szintén a kocsiban hagyták a rájuk bízott kutyákat, de Hurttel ellentétben ők időnként rájuk néztek. Mikor végül kiment a kocsijához, Turbo szája habzott. A férfi rájött, hogy hőgutát kapott az eb, és azonnal állatorvoshoz szállította. Két nap múlva azonban kénytelenek voltak elaltatni az állatot.

It is with tremendous sadness that we announce the sudden loss of our beloved K-9. Two-year-old Turbo, a Yellow Labrador…

Közzétette: Columbia Police Department, SC – 2018. július 28., szombat

Azt nem tudni, a kocsiban milyen meleg volt, a külső hőmérséklet 34 fok volt – írja az AP. A rendőrnek a 22 hónapos bombakereső Turbo volt az első kutyája, hét hónapja kapta meg. Egyébként a kutyának szánt kiképzések és egyéb költségek 25 ezer dollárba, vagyis 7 millió forintba kerültek a rendőrkapitányságnak.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik