Nagyvilág

Csak a helyjegyeseket engedte fel lutoni gépére az easyJet

Az önkénteseknek kevesebb kompenzációt ajánlottak fel. Vizsgálják, hogy miért.

Az Independent cikke szerint augusztus 19-én, a Londontól nem messze fekvő lutoni repülőtéren többen is pórul jártak azok közül, akik az easyJet járatával akartak a skóciai Invernessbe utazni. A fapados légitársaság egy, a tervezettnél kisebb géppel indult, ezért a földi személyzet 150 fontot ajánlott fel azoknak, akik hajlandóak egy későbbi géppel repülni. Az ajánlatot csak hat utas fogadta el.

A cikk szerint az easyJet a hatályos törvények szerint a felkínált összeget megemelhette volna egészen 250 fontig. Ehelyett azt a 12 utast, aki korábban nem volt hajlandó plusz 15 fontot fizetni a fix helyjegyért, otthagyta.

Az easyJet szóvivője megerősítette, hogy augusztus 19-én egy nagyobb, Airbus A320-as gép helyett egy kisebb, 156 székes A319-es típussal indultak Invernessbe, így több utas is lemaradt a repülőről. A társaság közlése szerint vizsgálják, hogy a személyzet miért adott rossz tájékoztatást a kompenzáció mértékéről azoknak az utasoknak, akik önként vállalták, hogy egy későbbi járattal utaznak.

Fotó: Wikipédia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik