Nagyvilág

Rendkívüli helyzet Csíkban egy medve miatt

A csendőrség próbálja befogni, miután betört egy ház, majd egy iskola udvarára.

A Hargita megyei csendőrfelügyelőség szerint a medve előbb egy csíkszeredai ház udvarára ment be, letörte a kerítést, majd elfutott, és behatolt az Octavian Goga Főgimnázium udvarára – írja az Agerpres.ro.

Csendőrök biztosítják a környéket, elküldik a kíváncsiskodókat, hogy a lakosság ne legyen veszélyben. Próbálják befogni a medvét, amely még az iskola környékén tartózkodik. A medve nagyon nyugtalan, több kerítést is összetört.

A Székelyhon helyszíni beszámolója szerint a medve több udvarba is betört Csíkszeredában, kerítéseket rongált megölt egy kecskét és megkergette az embereket. Később többször elaludt, de mivel nem volt úgynevezett kiemelési engedély, nem tudtak mit tenni.

Már a helyszínen van egy vadásztársulat szakembere is, aki szerint a városba egy anyamedve tévedhetett be. A környezetvédelmi minisztérium dönthet a kilövés, vagy az altatás mellett.

Korábban Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke közösségi oldalán számolt be az újabb medvetámadásról. Mint írta, a medve már régóta garázdálkodik Bükklokán, de most egy jókora tehenet is elpusztított.

Tehenet ölt a medve Bükklokán
Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas kép.

Illusztráció: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik