Nagyvilág

Sörrel mentettek életet

Két sörszállító mentette meg egy férfi életét, mikor múlt szerdán a munka után egy olyan férfira lettek figyelmesek, aki épp egy hídról készült leugrani – írja a Daily Dot. Kwame Anderson és Jason Gabel pont végeztek egy sportbár megrendelésének kiszállításával, mikor a minnesotai Interstate 94-en hajtva figyelmesek lettek egy alakra, aki a korlát túloldalán álldogál. Megálltak, a 911-en hívták a rendőrséget,

Gabel pedig megszólította a férfit.

Bár a diszpécser azt tanácsolta, hogy a hatóságok érkezéséig maradjanak távol tőle, Anderson aggódott, hogy talán túl késő lesz, mire a rendőrök kiérnek, így megközelítette a kétségbeesett férfit és kérdéseket kezdett neki feltenni. A szállító igyekezett étellel és pénzzel jobb belátásra bírni az ismeretlent, de ő csak nem akart elállni a tervétől.

Jason legalább egy órán keresztül beszélt a férfihoz, azután is, hogy a helyszínre érkeztek a rendőrök, aztán egy ponton Anderson feltette a kérdést, ami azonnal jó irányba billentette a kényes szituációt:

Nem akarsz velem inni egyet?”

A korábban ellenkező ismeretlen erre már azt válaszolta, hogy „Talán”, mire a közelben álló rendőrök azonnal hoztak egy 12-es pakk sört, amivel végül sikerült rábeszélni a férfit, hogy másszon le a híd veszélyes részéről, és ezt követően azonnal kórházba is tudták szállítani.

Nyitó illusztráció: ThinkStock

Figyelem!

Ha Ön vagy bárki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik