Nagyvilág

Labdázó kutyára lőtt a rendőr, mert azt hitte, támad

Úgy tűnik, nem csak a fegyvertelen emberek nincsenek biztonságban, az állatok sem...

Meglőtt egy rendőr egy kutyát a kanadai Reginában, mert azt hitte, agresszíven közelít felé. Egy labdával a szájában. Az eset szerdán történt egy parkban, miközben egy rendőrkutyás osztag épp gyakorlatozásra készült, a kutya gazdája pedig épp két kutyájával labdázott. A Missty névre hallgató staffordshire – bull terrier keverék egy begyűjtött labdával a szájában indult el a rendőr felé.

Missty olyan csodás, mindenkit imád, és mindenkivel játszani akar. Persze, hogy feléd indul, azt akarja, hogy dobd el a labdáját. Visszafelé jött akkor is a labdával, amikor meglátta a rendőrt, és felé indult.

Ekkor lőtt rá a rendőr, nem is egyszer, pedig a kutya gazdája azonnal tiltakozni kezdett.

Kiabálni kezdtem, “ne lődd le a kutyámat, hagyd abba”, de legalább kétszer is rálőtt, még szünetet is tartott a lövések között.

Fotó: GoFundMe

Szerencsére a kutya túlélte a lövéseket, bár komoly sérülései voltak, az állatorvosnak sikerült eltávolítania a golyót a kutya testéből, és eltört vállát is kezelték, amennyire lehetett. A rendőrség helyettes vezetője, Corey Zaharuk azzal reagált az esetre, hogy a rendőr, akiről szó van, azért indult el a kutya és gazdája felé, hogy megkérje, menjenek el vagy tegye pórázra a kutyáit, mert gyakorlatozni készültek. Az említett rendőr Zaharuk szerint tapasztalt kutyás rendőr, aki évekig foglalkozott kutyákkal, tréningezte őket, és csak azért lőtt, mert azt hitte, a kutya rátámadt. Kétszer a földbe lőtt, egy harmadik golyó találta el a kutyát.

A rendőrség vizsgálja, hogy helyénvaló eljárás volt-e fegyvert használni a kutya ellen, a rendőr addig is tovább dolgozhat, nem rendeltek el ellene sem felfüggesztést, sem feladatkör-váltást. Missty állatorvosi költségeinek fedezésére a család egy barátja közösségi finanszírozási kampányt indított a GoFundMe-n. Egész jól áll.

Kiemelt kép: GoFundMe

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik