Nagyvilág

Genovai hídomlás – újabb áldozatokat találtak

A romok alatt egy kilencéves kislány és szülei holtteste volt.

A most megtalált három holttesttel 41-re nőtt az azonosított halálos áldozatok száma – jelentette az ANSA olasz hírügynökség. Egy kilencéves kislány és szülei holttestét találták meg egy teljesen összezúzott személyautóban.

 A szombat nemzeti gyásznap a tragédia miatt Olaszországban.

Az azonosított áldozatok közül néhányat szombaton fél tizenkettőkor búcsúztatnak Sergio Mattarella államfő, Guiseppe Conti miniszterelnök és Angelo Bagnasco érsek részvételével a genovai kiállítóközpontban, a város legnagyobb terén.

A La Stampa és az Il Secolo XIX című olasz napilapok szerint 17 azonosított áldozat hozzátartozói elutasították az állami temetést, ők családi körben akarnak elbúcsúzni szeretteiktől, mert a hatóságokat okolják a balesetért.

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza kedd délben omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra. Az A10-es autópálya részeként a híd a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is. (mti)

A Benetton került célkeresztbe a genovai hídomlás után
Az olasz kormány egyik fele óriási kártérítést követel, illetve a szerződés felbontását akarja a leomlott genovai híd üzemeltetőjével. Nem akárkikről van szó.
.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/MARCO BERTORELLO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik