Nagyvilág

Börtönre ítélték azt a nagyon okos férfit, aki a saját telefonjáról idézett elő bombariadót, hogy ne késse le a repülőgépét

Tíz hónapi börtönbüntetésre ítéltek egy francia férfit, aki májusban megpróbálta elérni, hogy Londonból Los Angelesbe közlekedő gépe később szálljon fel azzal, hogy telefonon közölte a rendőrséggel, bomba van a repülőgépen.

A könyvtárosként Londonban dolgozó férfi május 11-én nyolc perccel a Norvegian Air gépének a gatwicki repülőtérről való indulása előtt hívta fel a rendőrséget, mivel elkésett, és a személyzet nem engedte őt beszállni a gépbe.

A később hamisnak bizonyuló bombariadó 90 perces késést jelentett az gép indulásában, mivel az utasokat újra átvilágították. A gatwicki repülőtér vizsgálata feltárta, hogy a bombariadót ugyanarról a telefonszámról jelentették, mint amelyet a férfi jegyvásárlásakor megadott.

Amikor az illető május 22-én visszatért a repülőtérre, hogy ismét az Egyesült Államokba utazzon, letartóztatták.

Először azt állította, hogy elvesztette telefonja SIM-kártyáját, de a bírósági tárgyaláson végül bűnösnek ismerte el magát emberi egészséget súlyosan veszélyeztető anyagról szóló hamis információ közlésében.

Kiemelt kép: BERND SETTNIK / DPA 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik