Nagyvilág

„Dilis Omarosa”: Trump leépült, nő- és fajgyűlölő

Az elnök bolondnak tartja elbocsátott afroamerikai munkatársát, aki könyvet írt róla.

Omarosa Manigault Newman, vagy ahogy az egész Egyesült Államokban hívják Omarosa Trump egyik tévéműsorában tűnt fel, majd ő lett a legmagasabb rangú afroamerikai munkatárs a Fehér Házban. Donald Trump rábízta a kapcsolattartást az afroamerikai közösségekkel, míg decemberben el nem bocsátották.

Kiderült, hogy titokban rögzített csaknem minden beszélgetést, ami jelenlétében elhangzott az elnöki hivatalban, majd ezeket is felhasználva könyvet írt Donald Trumpról, egyebek között azt állítva róla, hogy rasszista. Az elnök hétfőn több Twitter-bejegyzést is szentelt Omarosa Manigault Newmannek és állításainak.

Bár az egyikben közölte, nem foglalkozik vele többet, később újabb tweeteket tett közzé a 41 éves nőről és a várhatóan kedden  megjelenő, Tébolyodott című könyv állításairól.

Miközben tisztában vagyok vele, hogy nem elnökhöz méltó ilyen lecsúszott emberekkel foglalkozni, mint Omarosa, és ezt inkább nem is tenném, de azt is tudom, hogy a modern kornak már csak ilyen a kommunikációja és tudom, hogy a Hamis Hírek Médiája időt nem kímélve is azon dolgozik majd, hogy még Dilis Omarosát is a lehető legnagyobb mértékben igazolja

– fogalmazott egyik beírásban.

Omarosa a könyvében – az amerikai sajtóban nyilvánosságra került részletek szerint – a többi között arról ír, hogy Donald Trump mentális okok miatt nem is alkalmas az elnökségre,

rasszista, embergyűlölő és bigott.

Manigault Newman a könyvben azt írta, valaki hallotta és elmondta neki, hogy Trump még 2003-ban a tévés valóságshow felvételén használta a sértő “néger” kifejezést. A nő az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) már azt állította, ő is hallotta azt a felvételt.

Az NBC tévében arra a kérdésre, miért rögzített titokban  beszélgetéseket, azt válaszolta:

védeni akartam magamat, hiszen a Fehér Házban mindenki hazudik. Az elnök hazudik az amerikai népnek. Sarah Sanders magát az ország elé helyezi, és minden nap hazudik.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders tagadott mindent, amit Omarosa az amerikai tévékben mondott, Rudy Giuliani, Trump jogászcsapatának vezetője pedig úgy vélte: valószínűleg törvénysértő volt a beszélgetések rögzítése.

A kirúgott munkatárs az MSNBC tévének azt mondta: nem hátrál és újabb információkat hoz nyilvánosságra, ahogy pedig Trump a Twitteren reagál az általa elmondottakra, épp az ő igazát igazolja. (mti)

Kiemelt fotó: youtube.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik