Nagyvilág

Villámcsapás ölt meg egy testvérpárt Finnországban

Életét vesztette egy testvérpár Finnország keleti részén, amikor nyaralójuknál a szauna beüzemelése közben beléjük csapott egy villám, közölte a helyi rendőrség.

Az Independent cikke szerint a hatvanas éveikben járó férfiak a lánytestvérükkel tartózkodtak Észak Karélia régióban, a 3200 főt számláló Juuka városában.

A baleset még pénteken délután történt, a szemtanúk arról  számoltak be, hogy egy hatalmas csattanást hallottak. A nő kiszaladt a szaunához, testvéreire a földön elterülve talált rá.

A villám egy közeli lucfában is kárt tett. A hatóság szerint a villám a fába csapott, a nedves talaj pedig a férfiak testébe vezette az elektromos áramot.

Finnországban csütörtök óta felhőszakadások és viharok pusztítanak, ezzel ért véget a hetekig tartó szokatlan kánikula az országban.

A Finn Meteorológiai Szolgálat (FMI) azt közölte, hogy több mint húszezer villámot regisztáltak az országban, ami új rekord az idei nyáron.

Finnországban évente mindössze egy vagy két ember leli halálát villámcsapásban.

Gyenesdiáson szintén pénteken villámcsapásban sérültek meg többen is, az egyik áldozat pedig válságos állapotban van a legfrissebb információk szerint.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik