Nagyvilág

Elfogták Tunéziában két férfit, akik robbantani akartak Németországban

Letartóztattak két férfit Tunéziában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állnak a tunéziai Szief Alláh H.-val, aki még júniusban ricin felhasználásával pokolgépet akart készíteni Németországban, de tervét meghiúsították – tájékoztatott a tunéziai belügyminisztérium pénteken.

A német hatóságok június 20-án jelentették be a pokolgépes támadási kísérlet megakadályozását. Biológiai fegyveres támadásra még soha nem volt példa Németországban. A merénylet kitervelésével Szief Alláh H.-t gyanúsítják, és jelenleg is őrizetben tartják.

A most bejelentett letartóztatásokhoz vezető nyomozás során kiderült, hogy a két gyanúsított egyike abban egyezett meg Szief Alláh H.-val, hogy Németországban és Tunéziában egy időben hajtanak végre merényletet házi készítésű bombákkal.

A másik személy ellen hamis útlevelek készítése a vád Szief Alláh H. és a felesége számára, ezek segítségével más európai országba szökhettek volna át. Nemrégiben Szief Alláh feleségét is őrizetbe vették A ricin növényi eredetű méreg, sokkal hatásosabb, mint a cián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik