Nagyvilág

Kirúgták a brit rendőrt, aki Snapchaten zaklatott egy 14 éves lányt

Azzal védekezett, hogy csak el akarta téríteni a lányt a bűntől.

Kirúgtak egy rendőrt Angliában, mert szexuális tartalmú üzeneteket küldött egy 14 éves lánynak, akivel egy gyermekotthonban találkozott – írja a Guardian.

A 46 éves Ian Bell tavaly nyáron járt a gyermekotthonban, amikor egy eltűnt fiatalt keresett. Ott beszélt a lánnyal, akit ezután megkeresett a Facebookon és a Snapchaten, és beszélgetni kezdett vele. Például azt írta neki, hogy látta, hogy egy törölközőben volt az otthonban, és megkérdezte, miért nem volt ágyban a pizsamájában. Azt is írta neki, hogy ne hagyja, hogy kihasználják, amire a lány azt válaszolta: „Őszintén szólva nem érdekel, ha kihasználnak”. A rendőr erre reagálva huncutnak nevezte, és megkérdezte, hogy szereti-e a szexet. Később viszont megkérte, hogy törölje ki az üzenetváltást.

Bell elismerte, hogy – ő így fogalmazott – „helytelen és szakmaiatlan” üzeneteket küldött a kiszolgáltatott tinédzsernek. A lány azt mondta nevelőinek, hogy nem tudta, ki írogat neki, de a szexuális utalásokat undorítónak találta. A gyermekotthon dolgozói megdöbbentek, amikor kiderült, hogy egy rendőrről van szó.

Bell, aki 23 évig volt rendőr, azzal próbált védekezni, hogy részeg volt, amikor az üzeneteket küldte, és csak el akarta téríteni a lányt a bűntől. Azt mondta, azért kereste meg, mert meg akarta köszönni neki, hogy segített az eltűnési ügyben. Végül elmondása szerint ő vetett véget a beszélgetésnek, és törölte magát, mert pánikba esett, amikor belegondolt, hogyan értelmezhetik az üzeneteit.

A West Yorkshire-i rendőrség szerint a rendőr cselekedetei nem lépték át a büntethetőség küszöbét, de a viselkedése ellentétben áll azzal, amit elvárnak a munkatársaiktól. (Illusztráció: Europress – Jaap Arriens/NurPhoto)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik