Nagyvilág

Földrengés Indonéziában, halottak 

Lombok szigetén legalább 10 ember meghalt, 40 megsérült. Házak százai dőltek romba.

A rengés erőssége 6,4-es volt, és alig egy órával később egy 5,4-es utórengés követte. A természeti csapás a népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre lévő szigeten történt.

Epicentruma a szigeti északi részén található Mataram városától 50 kilométerre északkeletre, 7 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet szerint. A rengés reggel 6 óra 47 perckor ébresztette az embereket, akik pánikszerűen menekültek ki házaiból.

A halálos áldozatok között van egy malajziai állampolgár. Sutopo Purwo Nugroho, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője nem zárta ki, hogy az áldozatok száma nőhet, mert még folyamatban van az adatgyűjtés a sziget egyéb térségeiből. A legtöbb áldozat a ráhulló betondarabok alatt vesztette életét vagy sérült meg.

A földrengés nagy földcsuszamlást indított el a Lombok szigetén található Rinjani hegyről. A hatóságok jelenleg is vizsgálják ez utóbbi hatását. Szökőárveszély nem áll fenn, mivel a rengés középpontja nem a tengerben volt. Indonéziában gyakori a földrengés, mivel az ország szeizmikusan aktív zóna, az úgynevezett Tűzgyűrű felett helyezkedik el. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik