Nagyvilág

Hatalmas káosz a müncheni reptéren, miután egy nő ellenőrzés nélkül jutott be

A biztonsági szolgálat egyik munkatársa nagyot hibázott a müncheni repülőtéren, ami miatt óriási káosz alakult ki:

200 gépet töröltek, 60 pedig késik.

Egy nőnek ugyanis biztonsági ellenőrzés nélkül sikerült bejutnia reggel. A rendőrök órákon át keresték, addig nem is szállhatott fel egy gép sem.

Mint később kiderült, a nő kézipoggyászában a biztonsági vizsgálat alatt nem megfelelően becsomagolt folyadékot találtak, ami miatt visszaküldték, hogy szerezzen be egy műanyag zacskót. Nem sokkal később a nő újra megjelent, de már a csomag nélkül, és ellenőrzés nélkül áthaladt a biztonsági területen. A személyzet ráadásul nem adott ki jó ideig riasztást, ami miatt a körülbelül 40 éves nő simán továbbment.

A késlekedés miatt a rendőrök lezárták az egész kettes terminált és mintegy öt órán keresztül keresték a nőt. Sikertelenül, valószínűleg addigra elutazott az egyik géppel, anélkül, hogy tudta volna, mi lett miatta.

Frissítünk!

A nőt megtalálták, egy biztonsági kamera felvétele alapján azonosították. Arról viszont semmit nem tudni, hogy hol kapták el, ahogy azt sem, számíthat-e valamilyen büntetésre.

Az eset miatt hatalmas káosz alakult ki, hosszú sorokban vártak az utazni kívánok, míg az ellenőrzés közben leszállt gépek órákig vesztegeltek a kifutón. Öt óra után feloldotta a rendőrség a zárlatot, ami miatt 200 járatot töröltek és további 60 csak késéssel tud elindulni.

A repülőtéri zűrzavar egy szokványos szombatnál ráadásul nagyobb volt, most lett vége ugyanis a tanításnak Bajorországban, és rengetegen indulnak ilyenkor nyaralni – írta a BR.de.

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik