Nagyvilág

Letartóztatták a végzetes fenékfeltöltést végző sebészt Brazíliában

Egy névtelen feljelentés nyomán elfogták Rio de Janeiróban azt a brazil plasztikai sebészt, akinek egyik páciense azután halt meg, hogy a „Doktor Bumbumként” ismert férfi fenéknagyobbító injekciót fecskendezett a hátsójába – írta Fox News.

Az orvos – eredeti nevén Denis Furtado – a 46 éves Lilian Calixtot kezelte, méghozzá a saját lakásában. A nő rosszul lett, ezért az orvos kórházba vitte őt, ám állapota tovább romlott, majd néhány óra múlva elhunyt.

Ezután a 45 éves sebész eltűnt. Az orvost emberöléssel vádolják, és elfogták édesanyját és a barátnőjét is, mert a vád szerint mindketten segítettek a férfinak. Furtado ügyvédje azt nyilatkozta, hogy ügyfele ártatlan és csak azért nem adta fel magát, mert pánikba esett. Az orvos szerint egyébként baleset történt, mint mondta, több ezer ilyen beavatkozást csinált már.

Niveo Steffen, a brazil Plasztikai Sebészeti Társaság elnöke ugyanakkor az AFP-nek azt mondta: „Nem lehet plasztikai sebészeti beavatkozást végezni egy lakásban.” Hozzátette:

sokan etikátlan módon verik át a pácienseket, és gyakran alacsony áron csalogatják őket magukhoz, anélkül, hogy ezek az orvosok meggyőződtek volna arról, hogy megfelelők-e a feltételek.

Kiemelt kép: Fox News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik