Nagyvilág

Orbán a barátjának nevezte az izraeli kormányfőt

Orbán Viktor és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő találkozása után azt mondta, a kiemelkedően jó magyar-izraeli kapcsolatok a mi együttműködésünknek köszönhetőek, mindkét országnak patrióta vezetője van, írja az Index.

A magyar miniszterelnök a barátjának nevezte Netanjahut a sajtótájékoztatón, az izraeli miniszterelnököt tegezte.

Netanjahu fontosnak nevezte az antiszemitizmus elleni küzdelmet, illetve kiemelte, hogy „ma a magyar zsidók félelem nélkül élnek”. Orbán megjegyezte, hogy Nyugat-Európában új típusú antiszemitizmus jelent meg, és az Izrael-ellenességet is az antiszemitizmus megnyilvánulásának tekinti.

Az izraeli kormányfő azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök látogatása nagyon fontos lépés a kétoldalú kapcsolatokban, és Orbán Viktor a visegrádi országokat is képviseli. Közölte, sok lehetőséget lát a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztésében.

Netanjahu arról is beszélt, hogy a radikális iszlám veszélyt jelent a világra, az iszlám világban pedig Irán a legnagyobb ellenség.

A sajtótájékoztató végén az izraeli miniszterelnök megjegyezte, hogy szívesen küldenének megfigyelőket a felcsúti Puskás Akadémiára, mert „szeretnének kijutni a következő labdarúgó-világbajnokságra”.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik