Nagyvilág

Levideózták a külvilágtól elzártan élő amazonasi törzs egyetlen túlélőjét

Új videót tettek közzé egy férfiről, aki 22 éve él a külvilágtól elzártan az Amazonas-medencében, írja a The Guardian.

A videón a férfi félmeztelenül próbál kivágni egy fát a nála lévő fejszével. Az emberről – aki feltételezések szerint az ötvenes éveiben járhat – korábban sosem készült ilyen tiszta képsorozat, és a jelek szerint jó állapotban van.

Altair Algayer, a brazil kormány bennszülöttekért felelős ügynökségének regionális koordinátora arról beszélt, a férfi nagyon jól elvan, papaját és kukoricát is termeszt.

Az illetékesek szerint a férfi az egyetlen életben maradt túlélője egy elszigetelt törzsnek. Sertésekre, madarakra és majmokra vadászik nyilakkal és földbe ásott csapdákkal. Ő és a csapata régóta ismert az ilyesféle lyukak építéséről.

Az 1970-es, 1980-as években a földművesek és földbirtokosok gyakorlatilag kiirtották az őslakosokat. Állítólag az ő társaira 1995-ben támadtak rá, hat embert megöltek, és csak ő tudott elmenekülni. Először 1996-ban figyeltek fel rá az erdőben, és azóta figyelemmel követik életmódját. Az arcát 1998-ban sikerült lefilmezni, a videót pedig a brazil Corumbiara című dokumentumfilmben mutatták be.

Az Amazonas-medence brazíliai részén becslések szerint 113 külvilágtól elzárt törzs él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik