Nagyvilág

Orbán nem találkozik palesztin vezetőkkel

Nem fog palesztin vezetőkkel találkozni kétnapos izraeli látogatása során Orbán Viktor – írja az Israel Hayom napilap értesülései alapján a Kibic Magazin.

A magyar miniszterelnök ezzel szembemegy a hagyományokkal, ugyanis bevett szokás az Izraelbe látogató állam- és kormányfők körében, hogy a Palesztin Hatóságoknál is megjelennek.

Orbán azonban nem az egyetlen, aki így tett: Sebastian Kurz osztrák kancellár sem találkozott palesztin vezetőkkel, amikor idén júniusban Izraelbe látogatott.

Izraelbe utazik Orbán Viktor
Vele lesz Semjén Zsolt, Rogán Antal, Gulyás Gergely és Szijjártó Péter is.

Az Israel Hayom úgy tudja, hogy a protokollszabályok betartása érdekében a palesztin területen fekvő betlehemi Születés Templomába Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fog elmenni. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Orbán Viktor szerdai és csütörtöki útja során Benjámin Netanjahu kormányfővel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével fog tárgyalni, ezen kívül ellátogat a Siratófalhoz, találkozik David Lau askenázi főrabbival, valamint felkeresi a Jad Vasem emlékközpontot is, ahol koszorút is elhelyez, majd fát ültet el a Nemzetek Ligetében.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és vendége, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (b2) megtekinti a Dohány utcai zsinagógát Frölich Róbert országos főrabbi (b) és Heisler András, a Mazsihisz elnöke (takarásban) társaságában 2017. július 19-én. MTI/Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik