Nagyvilág

Trump leigazolta a zaklatási botrányok miatt kirúgott tévést

A Fox televízió volt igazgatója lesz a Fehér Ház új kommunikációs vezetője.

Bill Shine lesz a Fehér Ház új kommunikációs vezetője. Az amerikai elnöki hivatal hivatalos közleménye szerint a Fox tévé korábbi igazgatója több évtizedes televíziós, kommunikációs és menedzseri tapasztalatait hasznosítja a Fehér Házban.

Hivatalos beosztása elnöki tanácsadó és kommunikációért felelős helyettes kabinetvezető lesz.

Az új kommunikációs vezető 2017 májusáig dolgozott a Fox televíziónál különböző vezetői beosztásokban. Azért kellett távoznia, mert a tulajdonos megítélése szerint nem kezelte megfelelően a televíziónál kiderült szexuális zaklatási botrányokat.

A republikánusokhoz közel álló hírtelevízióból ugyanis Roger Ailes elnök-vezérigazgató két éve távozni kényszerült, mert egy műsorvezetőnő megvádolta, hogy zaklatta. Ailes végig tagadott, de Gretchen Carlson csak nagy kártérítésért állt el a pertől. Később több nő is zaklatással vádolta a volt elnök-vezérigazgatót.

Majd Bill O’Reillyt, a televízió egyik legnépszerűbb szerkesztő-műsorvezetőjét is kirúgták, mert öt nő tett panaszt ellene szexuális zaklatás miatt. Az elnök által most leigazolt Bill Shine azért távozott a tévétől, mert már tarthatatlanná vált a helyzete, egyre többször került elő a neve a szexuális zaklatási ügyekben, amelyekben  fedezni próbálta megvádolt munkatársait – írta akkor a CNN.

Bill Shine – aki a Fehér Házban a márciusban távozott Hope Hicks helyét tölti be – Donald Trump elnök ötödik kommunikációs igazgatója.

Kiemelt fotó: AFP/ Saul Loeb 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik