Nagyvilág

Oroszlánok falták fel az orvvadászokat, akik orrszarvúkat akartak ölni

Emberi maradványokra bukkantak egy hattagú oroszlánfalka területén, egy dél-afrikai vadrezervátumban, kedden – írja a BuzzFeed. Nick Fox, a park tulajdonosa a portálnak azt nyilatkozta, hogy munkatársaival úgy gondolják, a nagymacskák orvvadászokkal végeztek, akik orrszarvúkat akartak megölni.

Egy állatorvos másnap elkábította az oroszlánokat, hogy a rendőrség helyszínelői, és az orvvadászok ellen küzdő parkőrök nyomozásba kezdhessenek. Egy nagyobb területen elszórva ruhákat, felszerelési tárgyakat, és egy nagy erejű, hangtompítós vadászfegyvert.

Fox azt mondja, egyelőre nem tudják, hányan lehettek az orvvadászok, de három pár kesztyűt és cipőt találtak. Meglett a drótvágó, amivel az ismeretlenek betörtek a park területére, a balta, amivel valószínűleg az elejtett orrszarvúk tülkét akarták levágni, valamint több napra elegendő élelem és víz is. A rendőrség szóvivője közölte, az emberi maradványokat igazságügyi orvosszakértő vizsgálja.

Két éve három orrszarvút mészároltak le a tülkeikért ugyanabban a parkban. Fox azt mondja, ez nem csak azért volt óriási veszteség, mert orrszarvúk súlyosan veszélyeztetettek, de az egyik megölt állatot, az egyik kollégája, a kezéből etetve nevelte fel. A parktulajdonos kijelentette, hálás az oroszlánjainak, amiért megakadályozták, hogy mindez újra megtörténjen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik