Nagyvilág

74 hotdogot evett meg 10 perc alatt az amerikai verseny győztese

A bajnoki cím védője ismét megdöntötte saját rekordját az amerikai hotdogevő viadalon, Joey “Jaws” Chestnut 74 hotdogot evett meg 10 perc alatt, amivel immár tizenegyedszer győzött a Coney Island-i július 4-i hagyományos megmérettetésen.

Egy éve így falatozott:

A nőknél is a korábbi bajnok, Miki Sudo lett a győztes, aki azonban elmaradt korábbi teljesítményétől. Idén csak 37 hotdogot tudott megenni szemben a tavalyi 41-gyel. Sudo a nagy meleget okolta azért, hogy kevesebbet evett. Így is fölényesen nyert, mivel a második helyezett csak 28 hotdog befalására volt képes.

Találtam egy erős ritmust. Jól éreztem ma magam

– mondta rekorddöntéséről a 34 éves kaliforniai Chestnut.

Bár a férfi 10 hotdoggal többet evett, mint a második helyezett Carmen Cincotti, egy bírói hiba majdnem megkérdőjelezte az általa elért végeredményt. Eric Gonzalez brooklyni kerületi ügyész azonban a végén hitelesítette Chestnut 74 hotdogos új rekordját.

A New York-i Coney Islanden szerdán megrendezett Nathan’s hotdogevő versenyre idén is több ezren voltak kíváncsiak az igen meleg idő ellenére. A bajnokságot 1916 óta rendezik meg a függetlenség napján, július 4-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik