Nagyvilág

A halálos baleset helyszínén tudta meg a tűzoltó, hogy a lánya is az autóban ült

Négy fiatal halt meg szombaton, hajnali 2 óra 40 perckor, az angliai Leedsben, amikor Seat Leon típusú autójukkal frontálisan összeütköztek az Uber egyik autójával – írja a brit Metro.

Az áldozatok a 19 éves Declan Grove, a 18 éves Matty Walshaw, a szintén 18 éves Brandon Frew, és a 21 éves Caelan Megson. A Seatban utazott egy 16 és egy 17 éves kamaszlány is. Egyikük a baleset helyszínre elsőként érkező tűzoltók egyikének lánya. A férfi a roncsok mellett tudta meg, hogy a lánya is érintett a tragikus balesetben.

A két lány túlélte a karambolt, az egyiküket életveszélyes állapotban, a másikukat súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az Uber 42 éves sofőrje szintén súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség közleménye szerint, a baleset előtt a Seat túl gyorsan hajtott.

A baleset utcájában élő, 34 éves Adam Omar elmondta, hogy először hatalmas fékcsikorgást hallott, majd egy akkora csattanást, ami robbanásnak is beillett volna. Amikor kiszaladt az utcára, látta az összetört Ubert és egy fél autóroncsot az út közepén. Az aszfalton egy fiatal lány feküdt, aki nyöszörgött a fájdalomtól, és látszott rajta, hogy bár próbálkozik, nem tud megmozdulni. Nem sokkal az után, hogy a rendőrök és a tűzoltók a helyszínre értek, egy autó állt meg, amelyikből egy fiatal lány, és egy negyvenes nő szállt ki, és kétségbeesetten keresni kezdtek valakit.

Vasárnap húszfős síró, gyászoló csoport jelent meg a baleset helyszínén, és virágokat helyeztek el az út szélén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik