Nagyvilág
Zaton, 2012. július 2.
Ive Begonja, Zaton település körzeti megbízottja (j3) egy kempingben teljesít szolgálatot magyar kollegáival, Kocsis Judit, rendõr törzszászlóssal (j2) és Halmi Roland zászlóssal (j). Már hetedik éve járõröznek magyar rendõrök Horvátországban. Az idén július 1. és augusztus 30-a között találkozhatnak az ott élõk és nyaralók magyar rendõrökkel. Kéthetes váltásokban összesen nyolc fõ segíti a horvát kollégák munkáját.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Idén is járőröznek a magyar rendőrök a horvát tengerparton

Horváth Csaba László
Horváth Csaba László

újságíró. 2018. 06. 29. 07:28

A júliusi és augusztusi hónapban – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – magyar rendőrök segítenek horvát kollégáiknak a tengerpart idegenforgalmilag frekventált övezeteiben – olvasható a rendőrség honlapján. A közös járőrszolgálat során Zadarban és Pulán, valamint a környékbeli településeken, jellemzően a közterületeken, a strandok környékén lesznek jelen a magyar egyenruhások. Továbbá alkalmanként – a környék szigetei körül a hajózási útvonalakra figyelemmel – parti járőrözést is ellátnak.

Az elmúlt években a magyar rendőrök által végrehajtott intézkedések közül a turisták részére adott felvilágosítások, útbaigazítások, illetve figyelmeztetések voltak jellemzőek. A magyar rendőrök egyébként közlekedési baleset esetén is közreműködnek az ügyintézésben, a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A segítségre szoruló nyaralók számára a nap 24 órájában elérhetőek a magyar rendőrök. Amennyiben segítségre van szüksége, hívja Zadarban és környékén a +36-30-660-2864, míg Pulán és vonzáskörzetében a +36-30-660-2914 telefonszámot.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.