Nagyvilág

Elengedték Alekszej Navalnij testvérét

24.hu
24.hu

2018. 06. 29. 19:14

Szabadlábra helyezték pénteken Oleg Navalnijt, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus testvérét, miután letöltötte három és fél éves börtönbüntetését.

A 35 éves – a névtáblával ellátott fekete börtönviseletbe öltözött, napszemüveget viselő – Oleg Navalnijt a felesége, Viktória, a fivére és éljenzők csoportja várta a Moszkvától délre lévő büntetés-végrehajtási intézet előtt.

Oleg Navalnij szabadságvesztése alatt a börtönéletről írt elbeszélésekkel, s rajzolással múlatta az időt, miközben többször is magánzárkába került. Alekszej Navalnij a börtön előtt összegyűlt újságíróknak elmondta:

Az összes elítélt között ebben a börtönben őt találták a legnagyobb szabálysértőnek”. Hozzátette: ezek a kihágások abban álltak, hogy az ágyon ült, vagy a nem megfelelő öltözetben ment valahová.

Alekszej Navalnijt és fivérét, Oleget az úgynevezett Yves Rocher-ügyben 2014 végén ítélték el csalás és pénzmosás vádjával. A politikusra három és fél év felfüggesztett, az öccsére, Olegre pedig ugyanennyi időtartamú, de letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság. A vád szerint a fivérek 4 millió rubel kárt okoztak az Yves Rocher cég oroszországi leányvállalatának és egy másik cégnek. Az ítélet annak ellenére született meg, hogy a francia kozmetikai vállalat pénzügyi igazgatója közölte: cége “semmilyen kárt” nem szenvedett a Navalnijék szállítmányozási cégével folytatott együttműködés során. Az AP amerikai hírügynökség szerint az Oleg elleni ítélet megtorlás volt testvére politikai tevékenysége miatt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Asian guy pulling warm pant, concept of sexuality problem or weight loosing

Mi okozza a reggeli merevedést?

Meghalt Princz Gábor

Kommentek

Budapest, 2014. október 9.
Korda György és a képen nem látható Balázs Klári énekel a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának rendezvényén Budapesten, a Sas utcában 2014. október 9-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.