Nagyvilág

Fél óra alatt rendbe hozza a napégést egy texasi anya egyszerű módszere

Zseniális, végletesen egyszerű, ugyanakkor elképesztően hatékony módszere van a napégés gyógyítására egy texasi anyának – írja a Mirror. Cindie Allen-Stewart csak a barátaival akarta megosztani trükkjét a Facebookon, a bejegyzését azonban néhány napa alatt, több mint 220 ezer ember osztotta meg.

Cindie egy fotósorozattal mutatta be, hogy vörösre égett hátát, kevesebb mint fél óra alatt meggyógyította a férje teljesen hétköznapi, mentolos borotvahabjával.

A nő azt írja, nagyon érzékeny bőre van, ezért előfordul, hogy akár a leggondosabb naptejes védelem ellenére is képes megégni. Már évek óta alkalmazza, a borotvahabos módszert, amit a férjétől tanult, akit pedig az édesanyja kezelt így mindig, amikor gyerekkorában leégett. Cindie kiemeli: a borotvahab a legjobb, de ha nincs borotvakrém is használható, a zselé viszont nem jó. A márka teljesen mindegy, ő használt Gilette-t, mert az volt éppen otthon. Az egyetlen lényeges dolog, hogy a hab, vagy a krém legyen mentolos!

A többi már pofonegyszerű. A borotvahabbal vastagon be kell kenni a megégett bőrfelületet. Az ember ilyenkor érzi, ahogy a mentolos anyag szinte kiszívja a bőréből a távozó hőt. Ha a behabozott bőr egy idő után viszketni kezd, az jó jel, azt jelenti megkezdődött a gyógyulás. Harminc perc múlva a habot hideg zuhannyal le kell mosni. Az legtöbb esetben az égés másnapra meggyógyul. Ha mégsem, a kezelést meg lehet ismételni, de egy nap csak egyszer szabad.

Nem tudjuk, hogy a módszer valóban működik-e, ezért mi csak azt tudjuk tanácsolni, hogy használjon mindig megfelelő, napégés elleni védelmet. Ha pedig csúnyán megégett, forduljon bőrgyógyászhoz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik