Nagyvilág

Véletlenül ölte meg fájdalomcsillapító tapasszal 15 hónapos lányát egy anya

„Megöltem a babámat, ugye megöltem?” – kérdezte a sokkos állapotban lévő Sara Talbot a lakásába mentőktől. A segítség gyorsan érkezett, de hiába, a 15 hónapos Amelia akkor már halott volt. Egy erős fájdalomcsillapítóval átitatott tapasz okozta a halálát – írja a Mirror.

Amelia 2016. június 5-én halt meg, az ügyben tartott bírósági meghallgatás a napokban zajlott le az angliai Cornwallban. Az anya azt vallotta, hogy a morfiumnál is sokkal erősebb fentanillal átitatott tapaszt ő használta a fájós hátára. Rajta volt akkor is, amikor a kislánya mellett elaludt az ágyban. Alvás közben a tapasz leválhatott a hátáról, majd valahogy a kislány hasára tapadt.

Megállíthatatlanul pusztít a heroinnál százszor halálosabb kábítószer
Drogfüggővé tettek egy nemzetet, majd a dílerek karmai közé lökték.

Az ügyben indított nyomozás kiderítette, hogy a bőrön át felszívódó erős fájdalomcsillapító miatt végzetesen leesett a gyerek vérnyomása, és lelassult a légzése. A halottkém szerint, a kislány szervezetében akkora koncentrációban volt jelen az erős fájdalomcsillapító, ami egy felnőtt esetében is halálos. Amelia gyomrában nem volt nyoma gyógyszernek, a testén pedig nem voltak sérülések, így biztos, hogy a halált okozó szer a bőrön keresztül szívódott fel.

Mindez azonban nem zárja ki az idegenkezűséget, hiszen akár Sara Talbot, akár egy harmadik személy szándékosan is a kislányra ragaszthatta a tapaszt. Az Amelia halálát okozó tapaszt nem találták meg a rendőrök, így azt sem tudták kideríteni, hogyan ragadhatott a kislányra. A nyomozók kezében azonban nincs semmilyen bizonyíték, ami ellentmondana az anya verziójának, a történtekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik