Nagyvilág

Troll szúrta le az egyik leghíresebb japán bloggert

Idegesítette a gyilkost a tévében sokat szereplő információbiztonsági szakértő.

Gyilkosság áldozata lett Japán egyik legismertebb bloggere, közvetlenül azután, hogy előadást tartott arról, hogyan kell rendezni a személyes vitákat az interneten. A Hagex néven ismert 41 éves Kenicsiro Okamotót épp egy olyan ember szúrta le, aki az interneten zaklatta őt.

A férfi az előadás után követte a vécére Okamotót, ott többször megszúrta a mellkasán és a nyakán, majd biciklivel menekült el. A bloggert kórházba vitték, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Úgy tudni, hogy az elkövető személyeskedő, zaklató üzeneteket küldözgetett Okamotónak, akit hazájában a kiberbűnözés vezető szakértőjének tekintenek, és rendszeresen szerepelt a tévében információbiztonsági szakértőként. A 42 éves gyilkos önként feladta magát, a rendőrségen azt mondta, egyre jobban gyűlölte a celeb-bloggert, ezért akarta megölni.

Japánban gyakran válnak internetes zaklatás áldozataivá az ismert emberek, bár vannak törekvések a gyűlöletbeszéd visszaszorítására – írja az esetről beszámoló Guardian.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik