Nagyvilág

Szijjártó eléggé összeszólalkozott a BBC riporterével

Szijjártó Péter a BBC NewsNight riporterével beszélt a magyar kormány politikájáról és a Stop Sorosról, szúrta ki a 444.hu. Emily Maitlis többek közt azt akarta megtudni, a magyar miniszterelnök miért nevezi járványnak a bevándorlást, mire Szijjártó közölte, hogy kitart Orbán Viktor minden kijelentése mellett, majd kikérte magának, hogy a riporter ilyen bántó dolgokat mondjon a magyarokról.

A Stop Sorossal kapcsolatban Szijjártó azt mondta, azért fogadták el a Stop Sorost, mert a menedékkérők segítését olyan szervezetek végzik, akik illegális tevékenységre buzdítják az embereket.

A BBC riportere elmondta, hogy a fő gond a törvénnyel épp az, hogy mivel minden menedékkérő illegálisan érkezik az országba, mindegyiknek van joga ahhoz, hogy segítsenek neki beadni a kérelmét, ami után majd kiderül, tényleg illegálisan tartózkodik-e ott. Szijjártó szerint viszont egy országnak nem kell eltűrni, hogy megsértsék a határait.

Bármit állít a Fidesz, Magyarországon senki sem támogatja az illegális bevándorlást
A Fidesz mégis sikeresen csinál úgy, mintha egyedül ő harcolna ellene. És közben teljesen zavaros törvényeket hoz.

Erre Emily Maitlis megkérdezte Szijjártótól, hogy

ugye tudja, hogy önöknek nincs bevándorlási problémája?

A beszélgetés végén a BBC riportere közölte, hogy ami Magyarországon van,

az már nem demokrácia.

Mire Szijjártó visszavágott, hogy a BBC hazudik, egyoldalú és csak azok véleményével törődik, akik frusztráltak az elvesztett választás miatt.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik