Nagyvilág

Vegán „terrorizmustól” rettegnek a francia hentesek

A kormánynak könyörögnek segítségért.

A belügyminiszternek címzett nyílt levélben kért védelmet a kormánytól a francia hentesek szakszervezeti szövetsége, a szakmában dolgozókat ért támadások miatt – tudósít a Euronews. A CFBCT elnöke azt írta, aggodalommal figyelik a vegán életstílus egyre nagyobb jelenlétét a médiában.

Bár a közvélemény szereti összemosni a vegán táplálkozás követőit, és sokan egymással versenyezve illetnek korlátolt megjegyzésekkel mindenkit, aki mellőzi az állati eredetű élelmiszereket, a nyílt levél alapján a henteseknek valójában a szélsőséges aktivistákkal van problémájuk, akik az elmúlt hónapokban például művérrel, vagy kövekkel dobáltak meg hentesüzleteket.

Az elnök hivatkozik arra az esetre is, amikor egy nőt azért ítéltek el, mert a márciusi trèbesi fegyveres támadás hentes áldozatáról azt írta a Facebookon: nem döbbenti meg, hogy egy gyilkost megölt egy terrorista. Szerinte ezek a magatartásformák „többé-kevésbé” terrorizmusnak tekinthetők, amelynek az a célja, hogy kitöröljék a francia kultúra egy részét. „Kérjük, hagyják, hogy a francia emberek azt egyenek, amit akarnak!” – könyörög a levélben a szakszervezeti vezető.

(Fotó: Europress / AFP / Pascal Pavani)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik