Nagyvilág

Donald Trump cukorkát dobott Angela Merkel elé

Rendkívül kínos jelenetről számolt be a CBS amerikai tévécsatorna reggeli műsorának Ian Bremmer politológus, aki részt vett a G7-es csúcstalálkozón. Bremmer szerint a találkozó végén Angela Merkel német kancellár és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök közösen próbálták rábírni arra Donald Trump amerikai elnököt, hogy írja alá a résztvevők közös nyilatkozatát.

Trump azonban csak ott ült, összefont karral és látszott rajta, hogy nem tetszik neki ez az eljárás – mesélte Bremmer. Végül belement, hogy aláírja, ekkor felállt, belenyúlt a zakója zsebébe, kivett két cukorkát, odadobta az asztalra és azt mondta:

Nesze, Angela. Nem mondhatod, hogy sosem kapsz tőlem semmit.

A CBS műsorvezetője rákérdezett, nem lehet-e, hogy Trump csak viccelődött, de Bremmer szerint ez nehezen elképzelhető, tekintve, hogy Trump eleve nem is akart részt venni a G7-es találkozón, a tanácsadói győzték meg, hogy mennie kell. Ha pedig az amerikai elnöknek olyasmit kell megtennie, amihez nincs kedve, nem nagyon lehet vele együttműködni.

Hamarosan újabb próbát kell kiállnia Trump diplomáciai érzékének, a New York Times ugyanis azt írja, hogy júliusban az elnök Nagy-Britanniába látogat, ahol rendkívül népszerűtlen. A lap úgy tudja, hogy Trump II. Erzsébet királynővel is találkozni fog.

(Business Insider)

Kiemelt kép: Europress/JESCO DENZEL/BUNDESREGIERUNG/DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik