Nagyvilág

Nem lehet Harry Popper nevű óvszert forgalmazni

Egy tíz éve tartó jogi vita végére tett pontot a svájci legfelsőbb bíróság, amikor döntést hozott arról, hogy nem lehet Harry Popper néven óvszert forgalmazni – írja a The Local svájci kiadása.

A pert az amerikai Warner Bros. filmstúdió indította a svájci Magic X nevű szexbolthálózat ellen, miután a bolt egyik termékének neve nagyon hasonlít a JK Rowling által kitalált varázslótanonc nevére, Harry Potterre.

fotó: local.ch

A filmstúdió jogászai szerint a két név annyira hasonlít, hogy az óvszert meglátva mindenki rögtön Harry Potterre gondol, ez pedig sérti a jogokat kezelő Warner Bors. imázsát. A Magic X ellenérve viszont az volt, hogy a Harry Popper nevet 2006-ban védték le és semmi köze nincs a varázslóhoz. (A könyvek és a hétrészes filmsorozat pár rész már évekkel korábban megjelent.)

2017-ben egy svájci bíróság már megítélt 150 ezer svájci frankot a Warnernek, miután a Magic X nem tudott bemutatni számokat arról, hogy mennyi bevétele keletkezett az ominózus óvszerből. A szexboltlánc ezt követően fellebbezett, amelyet a legfelsőbb bíróság most elutasított.

Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik