Nagyvilág

Figyelmeztették az orosz nőket: ne feküdjenek le a vb-re látogató külföldi férfiakkal

Orosz nőknek orosz gyereket kell szülniük – jelentette ki a kommunista politikus.

Az orosz állami duma családügyi bizottságának elnöke arra figyelmeztette az orosz nőket a csütörtökön kezdődő világbajnokság előtt, hogy ne feküdjenek le külföldi férfiakkal, vagy ha mégis szükségét érzik ennek, akkor a saját rasszukból válasszanak partnert.

Tamara Pletnyova, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának tagja a Govorit Moszkva rádiónak adott interjúban úgy vélekedett, hogy a sportesemény az egyedülálló anyák számát növelheti. Azt mondta, nem tartja magát nacionalistának, de az orosz nőknek orosz gyereket kell szülniük.

Összeismerkednek külföldiekkel, még össze is házasodnak velük, aztán azon kapják magukat, hogy külföldön vannak, és nem tudnak hazatérni. Utána meg jönnek hozzám a bizottságba, és sírnak, hogy elvették a gyereküket

– fejtegette Pletnyova.

A politikusnőtől nem állnak távol az ilyen megjegyzések: márciusban azt mondta, teljes mértékben egyetért az orosz alsóház elnökével, Vjacseszlav Vologyinnal, aki szerint munkahelyet kellene váltaniuk a törvényhozás munkájáról tudósító újságírónőknek, ha zavarja őket a képviselőktől elszenvedett szexuális zaklatás. Pletnyova kijelentette: az újságírónőknek rendesen fel kellene öltözniük, és „ha félnek, ne jöjjenek ide”. (Szabad Európa Rádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik