Nagyvilág

Trump szerint Kim Dzsongun vicces és nagyon okos

Donald Trump amerikai elnök erős, jópofa és okos emberként dicsérte kedden este a Fox Newsnak adott interjújában Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt.

Az amerikai elnök nagyszerű tárgyalónak nevezte az észak-koreai vezetőt és azon meggyőződésének adott hangot, hogy az ő Kim Dzsongunnak címzett korábbi retorikája vezetett el ahhoz, hogy létrejöhetett a csúcstalálkozó.

Nagyon jó egyéniség, vicces és nagyon, nagyon okos

– fogalmazott Trump Kimről. Hozzátette:

nagyon jól kijöttünk egymással, már a csúcstalálkozó kezdetén.

Amikor a riporter emlékeztette az elnököt arra, hogy alig néhány hónappal ezelőtt még „rakétás kis embernek” titulálta Kim Dzsongunt, Trump azzal felelt: ezzel a szándékosan kemény stílussal kövezte ki az utat a csúcstalálkozóhoz.

Ebben tényleg hiszek

– szögezte le.

Az elnök az interjúban megismételte, hogy mindaddig, amíg jóhiszemű tárgyalások folynak Phenjannal, Washington felfüggeszti a Szöullal tartott közös hadgyakorlatokat. De azt is megismételte, hogy Észak-Koreának atomfegyvermentessé kell válnia, és mint fogalmazott, Kim Dzsongun ezt teljes mértékben megértette, és nem is harcolt ellene.

Trump megerősítette, hogy az amerikai kormány célja a Koreai-félsziget egészének teljes atomfegyver-mentesítése. Az amerikai elnök azt is megerősítette, hogy Kim Dzsongun a megfelelő időben ellátogat majd a Fehér Házba.

(MTI, kiemelt kép: MTI/AP/Evan Vucci)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik