Nagyvilág

Lefeküdt két diákjával: letartóztatták az év tanárát

A rendőrség megalapozott gyanúja szerint, két diákjával többször lefeküdt, egyet pedig megfogdosott a 48 éves Spencer Herron, a georgiai Marietta Kell gimnáziumának tanára. A pedagógust, aki a 2016-2017-es tanévben elnyerte a megye év tanára díjat, pénteken tartóztatták le – írja a Daily Mail.

Herront, aki videoszerkesztést oktatott, a saját otthonában vették őrizetbe, az óvadékát 55 220 dollárban (több mint 15 millió forintban) állapították meg. A nyilvános letartóztatási parancs szerint az ismert bűncselekményeit abban a tanévben kezdte, amelyikben megválasztották az év tanárának.

Az iratban az áll, hogy Herron folyamatosan szöveges üzenetekkel bombázott egy fiatal lányt. Arra kérlelte, hogy tanítás után járjon hozzá szakkörbe. A lány azt mondta, hogy ezeken a találkozókon a tanár összesen négyszer fogdosta meg.

Két másik lány is vallomást tett az oktató ellen. Mindketten azt mondták 2016 és 2018 között többször is le kellett feküdniük Herronnal. Az egyikük azt állította, a tanár azt mondta neki, hogy maradjon csöndben, amikor elkezdett sírni. A másik lány vallomásában pedig az áll, többször kérte a férfit, hogy álljon le, mert nem akarja, ám az mintha meg sem hallotta volna.

Az ügyben még folyik a nyomozás, így egyelőre nem tudni, mikor lesz bírósági tárgyalás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik