Nagyvilág

Lövöldözés volt a belgiumi Liège-ben, négy halott

Egy fegyveres lelőtt két rendőrt és egy járókelőt, majd vele is végeztek.

Lövöldözés volt a belgiumi Liège városában az Avroy-körúton egy kávézó előtt, írja az Euronews az RTBF belga közszolgálati televízió alapján. Egy férfi délelőtt két rendőrre rálőtt, majd menekülés közben egy női túszt ejtett egy közeli iskolában.

A különleges egységek tagjai végül agyonlőtték a támadót, aki előzőleg lelőtt két rendőrt és egy civilt, két másik rendőrt pedig megsebesített. A biztonsági szolgálatok a körutat lezárták, és arra kértek mindenkit, kerülje el a környéket.

A környező utcákat kiürítették, a helyi média tudósításai szerint több tucat rendőrautó van a helyszínen, és Willy Demeyer polgármester is megérkezett. Catherine Collignon ügyészségi szóvivő azt mondta, a támadó indítéka egyelőre ismeretlen.

Az MTI idézi a La Libre Belgique című lapot, amely névtelen rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, a feltételezett merénylő, mielőtt lelőtték, azt kiáltotta, „Allahu Akbar!” (Allah hatalmas). Ezt Collignon nem erősítette meg. Jan Jambon belga belügyminiszter részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitteren, és rámutatott, mindent megtesznek a történtek pontos felderítése érdekében.

 

Kiemelt képünkön: Rendőrök a Liege belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén Fotó:Geert Vanden Wijngaert/MTI/AP/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik