Nagyvilág

Katasztrofális állapotban vannak az állami kezelésbe került bicikliutak

Még a kaszálást sem végezték el a Balaton körül.

Katasztrofális állapotban vannak a Balaton körüli kerékpárút egyes szakaszai, amelyek az eddigi önkormányzati fenntartás helyett állami kezelésbe kerültek – derül ki a balatontipp.hu cikkéből.

A portál emlékeztet: az ország fontosabb kerékpárútjainak lakott területen kívüli szakaszain a Magyar Közút Nonprofit Kft-hez kerültek a fenntartási, fejlesztési és üzemeltetési feladatok. Azonban az érintett önkormányzatok is úgy látják, hogy ott eddig semmilyen munkára nem került sor, így kaszálatlan fű, tovább mélyült gödrök, kipúposodó aszfaltdarabok, balesetveszélyes hidak keserítik meg a túrázást. Több település az átadás ellenére maga kaszálta le az út melletti területet, hogy ne maradjanak szégyenben a vendégek előtt.

A Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor azt állította a portál megkeresésére, hogy Veszprém megyében a szakaszok többségét az elmúlt hónapban vették át. „A nagyobb volumenű javítási munkák az év második felében indulhatnak el országszerte, a kaszálási munkákat is folyamatosan végezzük, a turisztikai szempontból kiemelt területek és forgalmasabb kerékpáros útvonalak természetesen elsőbbséget élveznek majd” – írta, hozzátéve, hogy soron kívül intézkednek azoknak a kerékpárúti hidaknak a karbantartásáról, amelyeket szakembereik balesetveszélyesnek ítélnek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik